Spelen met loose parts.

Wat zijn 'loose parts'?

Dit zijn dingen die kleuters kunnen manipuleren, verplaatsen en combineren. Ze moeten niet op één vaste manier gebruikt worden, wat wel het geval is bij een puzzel of speelgoedauto. De kleuters kunnen zelf kiezen hoe ze spelen met de losse stukjes en zelf creaties maken. 

De kuikentjes hebben er alvast zin in! En we vullen het aanbod verder aan met smart games, spelletjes met opdrachtkaarten enz. .

 

Het kleurenmonster

In de kleuterschool werd er gewerkt rond 'gevoelens'. Het zorgteam bracht een mooie visuele versie van 'Het kleurenmonster'. Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en rustig tegelijk! Een meisje helpt hem om alle gevoelens uit elkaar te halen en een eigen plekje te geven. In de kuikentjesklas beleefden we samen deze gevoelens en sloten het thema af met het bereiden van een gele (blije) soep.

Mmm, lekker!

Samen met Jules gingen we op ontdekkingstocht rond wat we lekker vinden. Iedereen bracht een eigen lekkernijtje mee waarvan iedereen mocht proeven. Nog leuker was om eens blindelings te proeven.

 

Tijdens deze week werd er ook gestart met het jaarlijks soepproject. Elke week maken de jongste kleuters voor elkaar soep en dit tot aan de krokusvakantie.

 

Bereiden van ons lievelingsgerecht 'spaghetti'.

Afsluiten deden we met een superlekker ontbijtbuffet.

Dag Sinterklaas

Op vrijdag 6 december was het eindelijk zover, Sinterklaas bij ons op bezoek!

Geel, rood, groen en blauw!

 

Wat een fijne kleurendagen! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top