Feesten doen we zo!

Sinds de start van het schooljaar zijn er al heel wat kuikentjes jarig geweest. Telkens er iemand jarig is maken we daar een groot feest van. Uiteraard mag ons jarig kuikentje op de verjaardagsstoel en wordt er een kroon gemaakt. Samen zingen en vuurwerk maken hoort er ook bij. De jarige kiest een activiteit uit het verjaardagskoffertje: bv. 'bellen blazen', 'muziek maken'...

Telkens genieten we volop van een individueel geschenkje, taart of cake, een klasgeschenk en dit jaar ook een ontbijt. Dankjewel lieve ouders om je jarige kleuter zo te laten schitteren.
Om deze fijne dag nooit te vergeten maken we samen nog een mooi handjesschilderij.

 

Rollen, rijden en botsen

Voor het beleven van dit thema werden enkele hoeken in de klas even anders ingericht. De kuikentjes mochten vrij experimenteren met allerlei soorten ballen en rollend materiaal in hun nieuwe omgeving. Dit zorgde voor heel veel pret en samenspel maar ook leren omgaan met elkaar.

Een mooie schoen voor Sint.

We leerden dat Sinterklaas, HoofdPiet en de hulpieten het wel heel druk hebben in hun Sinterklaashuis. Wij deden ook ons best om veel mooie schoentjes klaar te zetten.

Dankjewel Sint

Op 6 december kwam Sint langs en vierden we eerst samen met alle kleuterklasjes zijn verjaardag. Nadien gingen we met een bang hartje op ontdekking in de klas naar wat Sint ons bracht.

Herfst is gekomen!

Op 16 oktober gingen wij samen met de kleuters van de krokodillenklas op uitstap naar het bos. Zo fijn om de herfst te omarmen en op zoek te gaan naar herfstvruchten. Ook juf Suzy is elk jaar in haar sas om dan kastanjes te rapen en deze met liefde te pellen voor onze kleuters. Zij smult die niet alleen op hoor! Die zijn voor onze jaarlijkse kastanjesoep. Nog een weetje: na de herfstvakantie gaan wij met de jongste kleuterklasjes elke week beurtelings lekkere soepjes blijven klaarmaken en dit tot aan de krokusvakantie! Super vitamientjes voor tijdens de winter.

Juf Veerle

Top