Zeepjespret

Hatsjie, hatsjoem ik nies en mijn neus is vies... . 
Neuzen snuiten lukt ons goed, nu nog handen wassen zoals het moet.

Met tussendoor heel veel zeeppret.

Ik kan het al zelf.

Op een speelse manier brengen we de volgende dagen basis-hygiëneregels aan en stappenplannen tot zelfredzaamheid.

Jules is verdrietig omdat hij een vuile neus heeft en niet weet hoe hij moet snuiten. We oefenen samen met hem en gebruiken in de klas enkel papieren zakdoekjes die nadien direct in de vuilnisbak  belanden. Een handig stappenplan helpt ons hierbij en er staan op verschillende plekken in de klas zakdoekdoosjes klaar. 
Om Jules te plezieren krijgt hij een mooi portret van iedereen met een zelfgemaakte zakdoek.
We oefenen elke dag het versje 'Hatsjoem, hatsjie' en leren zo onze neus vegen alsook niezen of hoesten in onze ellenboog.

Volgende week staat 'handjes wassen' in de kijker en gaan we zelf zeepjes maken.

Juf Veerle

 

 

 

De kuikentjes zijn er klaar voor!

September zit er haast op. In de kuikentjesklas draait alles ondertussen vlot. Naast het verkennen van de klas met nieuwe vriendjes werd er ook al hard gewerkt. De knutseltas en vriendjesposter zijn klaar. Juf maakte een leuk kuikentjeshoedje van een eerste schilderwerkje. Alle kalenders hangen klaar en we hebben dolle pret samen.

Hup naar de turnzaal.

Vanaf dit schooljaar worden de bewegingslessen weer door de klasjuffen zelf gegeven. Dit geeft ons de ruimte om het project rond co-teaching verder en beter uit te werken. 

De pinguïns en kuikentjes gaan telkens samen bewegen op dinsdag en vrijdag. Kledij die vlot bewegen toelaat is dus wenselijk. Juf Falke en ik hebben alvast genoten van de eerste bewegingscapriolen van jullie spruiten.

Top