Jules en Anna gaan naar toilet

Op maandag 18 maart ging het thema: 'Jules en Anna gaat naar het toilet' van start. Een heel actueel thema in onze klas. Hiermee probeerden we de zindelijkheid van onze kinderen te stimuleren. 

We leerden Anna kennen die mooi op het toilet gaat zitten als ze moet plassen. Maar haar blauw konijntje plaste nog wel in de broek. Gelukkig was Anna er om Konijn te leren plassen op het toilet. We knutselde een wc-rol-houder van Jules, kleurden Anna op het potje, knipte allerlei snippers, speelden een kleurenspel en een potjes-spel, verhaal: 'Jules gaat naar toilet' en nog veel meer.

 

De pinguïns

 

 

Onze eerste schoolweek

Op maandag 11 maart kwamen onze nieuwe instappers naar school. We hadden een gezellig klasje van 5 peuters. 

Om onze kinderen rustig te laten acclimatiseren aan het schoolleven gingen we op verkenning in de klas en ontdekten we de materialen, de klasrituelen en de klasafspraken. Daarnaast leerden we onze klasgenoten beter kennen. We knutselden onze eigen boekentas, zongen het lied: 'Met mijn boekentas', luisterden naar het verhaal: 'Wannes gaat naar school' en 'Jules gaat naar school'. Het viel meteen op dat onze klasvrienden heel graag dansten, dus we beleefde heel wat dansplezier! 

 

Tot snel!

De allerkleinste pinguïns

 

Top