Schaatsen 2B

Zin om te gaan schaatsen 2B? Dat moest ik geen tweede keer vragen. "JAAAAAA!", riepen ze allen in koor. Voor sommigen was het de eerste keer in schaatsen, voor anderen dan weer de zoveelste keer. Iedereen ging even enthousiast op de schaatsbaan. Het was een leuke voormiddag met veel vallen, maar ook evenveel opstaan.

 

Bezoek muziekacademie

Ook dit jaar werd het tweede leerjaar uitgenodigd op de academie van muziek, woord en dans. Eerst kregen ze een klein concertje en maakten ze kennis met de verschillende groepen muziekinstrumenten. Daarna brachten ze een bezoekje aan elk groepje. Ze mochten de instrumenten zelf bespelen. Ze kregen ook een lesje notenleer en een lesje woord. Wat genoten ze ervan.

 

Voorstelling klarinet in het 2de

Hanne, Jef en Finn introduceerden samen met hun muziekleraar de klarinet in het tweede leerjaar. Ze maakten ook reclame voor hun concertje op zondag 31 maart bij Finn thuis.

Panfluiten maken

Een panfluit maken is niet zo gemakkelijk. Dit ontdekten de tweedeklassers bij het maken van hun eigen panfluit. Eerst de buisjes in de juiste grootte zagen. Nadien de gaatjes dichtmaken en versieren. Wat hebben ze erop gezwoegd. Maar het resultaat is prachtig!

 

Sportdag 2

Enkele foto's van de sportdag van het 2de leerjaar in de sporthal.

 

Top