Slotfeest 'Fiesta Latina'

Hallo,

We zijn gisteren naar 'fiesta latina' geweest. Voor we er naar toe gingen, werden we in de klas in groepjes verdeeld.

In de voormiddag kreeg je twee workshops. Er was er één waar je uit een blikje cola of fanta of ... een stoeltje kon maken. Het is moeilijk uit te leggen maar het resultaat was wel mooi. Je moet wel oppassen voor de scherpe kantjes want je kan je wel snijden.

Na deze workshop was het pauze. We kregen toen een fruitsapje en popcorn.

Nadien was er een tweede activiteit. Ik had traditionele dans. We moesten met een meisje dansen. Het was een dans die ze dansten wanneer ze oogstten.

Zo kon je ook nog salsa dansen of knutselen met een ei, een panfluit maken, capoeira, ...

Na het middageten begonnen de optredens. Wij moesten als laatste optreden met onze dans op 'despacito'. Ik had wel heel veel zenuwen maar uiteindelijk ging het wel goed.

In de zaal zaten vele mama's en papa's, oma's en opa's, ... zij mochten allemaal mee komen vieren.

De dag was heel leuk.

 

Amir, Mikel, Helena

 

Bibbezoek en wereldwinkel

We zijn op 11 februari op stap geweest naar de bib en de Oxfam wereldwinkel.

In de bib hebben we enkele spelletjes gespeeld over Latijns-Amerika.Ondertussen leerden we dan over o.a. hun God, de muziekinstrumenten, de kleding, het voedsel, de lama of alpaca, ... Dit was onder de vorm van verschillende spelletjes zoals een memory, een kwartet in het Spaans, voeldozen, een levenshoge bouwmuur, ... Het was allemaal super tof! We deden deze spelletjes in groepjes van 3 of 4 kinderen. 

Nadien wandelden we verder naar de wereldwinkel. Daar wachtte een mevrouw ons op om meer uitleg te geven over wat een wereldwinkel is. Op een tafel stonden producten uit de winkel en er lagen kaartjes waarop de namen van landen stonden. In de winkel moesten we dan gaan zoeken uit welk land het product kwam en dit kaartje erbij leggen. Zo zagen we dat de producten vooral van het zuidelijk halfrond kwamen als we ze op de wereldkaart op zochten. Toen kregen we de uitleg over fair trade of eerlijke handel.Dit gebeurde a.d.h.v. kaartjes waarop een tekst stond. Deze kaartjes stelden de weg van cacaopoeder voor op weg naar ons land. 

Hierna kregen we een lekker fair trade drankje en mochten we onze meegebrachte centjes gebruiken om iets in de winkel te kopen.

Het was een TOP DAG!

 

Ward, Jef, Mikel en Camue 

 

Speelgoed in de klas

Ik  vond het heel leuk in het speelgoedmuseum. We hebben het schilderij van Pieter Breugel bekeken met een gids. We zijn zelfs in het schilderij gegaan.

En we hebben met oud speelgoed mogen spelen. We zijn ook op veel plekken gaan kijken om ons bundeltje over speelgoed in te kunnen vullen. 

In de klas hebben we zelf speelgoed ontworpen en gemaakt. Dat vond ik heel leuk.Daarna hebben we over dat speelgoed een reclamespotje moeten maken. We mochten kiezen of we gefilmd werden of niet.

Ik vond het hele thema speelgoed heel leuk.

 

Linde 4A

 os-gal-27}

Recepten 4de leerjaar

 

Speelgoedmuseum

Op dinsdag 4 december is het vierde leerjaar naar jaarlijkse gewoonte op bezoek geweest in het speelgoedmuseum. 

We mochten er spelen met speelgoed van vroeger en nu en kregen uitleg over het schilderij 'kinderspelen' van P.P. Breugel. Dit schilderij is al meer dan 500 jaar oud. Weet je dat er 80 kinderspelen op afgebeeld zijn en er wel 130 personen op staan waarvan maar 3 volwassenen?! Met een toverspreuk konden we binnen in het schilderij komen en zagen we het oude speelgoed liggen.

We hadden ook een speurtocht doorheen de verschillende verdiepingen.

Wat ging de dag snel vooruit. 

 

 

Top