Bibbezoek en wereldwinkel

We zijn op 11 februari op stap geweest naar de bib en de Oxfam wereldwinkel.

In de bib hebben we enkele spelletjes gespeeld over Latijns-Amerika.Ondertussen leerden we dan over o.a. hun God, de muziekinstrumenten, de kleding, het voedsel, de lama of alpaca, ... Dit was onder de vorm van verschillende spelletjes zoals een memory, een kwartet in het Spaans, voeldozen, een levenshoge bouwmuur, ... Het was allemaal super tof! We deden deze spelletjes in groepjes van 3 of 4 kinderen. 

Nadien wandelden we verder naar de wereldwinkel. Daar wachtte een mevrouw ons op om meer uitleg te geven over wat een wereldwinkel is. Op een tafel stonden producten uit de winkel en er lagen kaartjes waarop de namen van landen stonden. In de winkel moesten we dan gaan zoeken uit welk land het product kwam en dit kaartje erbij leggen. Zo zagen we dat de producten vooral van het zuidelijk halfrond kwamen als we ze op de wereldkaart op zochten. Toen kregen we de uitleg over fair trade of eerlijke handel.Dit gebeurde a.d.h.v. kaartjes waarop een tekst stond. Deze kaartjes stelden de weg van cacaopoeder voor op weg naar ons land. 

Hierna kregen we een lekker fair trade drankje en mochten we onze meegebrachte centjes gebruiken om iets in de winkel te kopen.

Het was een TOP DAG!

 

Ward, Jef, Mikel en Camue 

 

Top