De milieuboot

Een terugblik op onze uitstap met de milieuboot.

We deden er proefjes en leerden over water. 

Na het eten gingen we 'op het dak van het MAS' om van het uitzicht te genieten. 

 

 

Kranten in de klas

Kranten kan je gebruiken om te lezen, puzzels in te vullen, zoekertjes te bekijken, stripjes te lezen,... Kranten kan je ook gebruiken om in te knippen en ze te verscheuren! Op die manier kan je (zonder te praten) duidelijk maken waar je bent: bij de kapper, in een restaurant, op een podium voor een concert, in een museum, in het zwembad,... Leuk hoor!

Museum Kontich

We fietsten naar Kontich want daar is het "Museum voor Heem- en Oudheidkunde". In dat museum kunnen we fossielen, oude potten, juwelen,... zien die in Kontich zelf opgegraven zijn! We mochten eerst eens rondkijken en dan een voorwerp uitkiezen waar we wat meer over te weten wilden komen. De gidsen gaven ons dan wat uitleg. Het was wel leuk!

 

Bezoek aan de Meerminne

Werelddierendag

Dag iedereen! Donderdag 4 oktober was het werelddierendag. In 5B was er een hondje in de klas. Een kleine chihuahua. Ze is 9 jaar en ze heet Samara.
Ze was een hele dag bij ons in de klas. We mochten Samara aaien en ze was super lief. Alle kinderen van het vijfde mochten op de foto met Samara.
Samara zat vooraan in de klas en ze had een dekentje. Ze had ook een klein hondenjasje voor de warmte. Samara is echt super schattig! Ze heeft ook een koekje gekregen. In het begin was Samara een beetje bang omdat wij voor haar zo groot zijn. Samara heeft gelukkig niemand gebeten. Wij mochten samen bij Samara zitten en dan kwam ze naar ons toe stappen. Ze heeft niet geslapen en ze heeft de les goed gevolgd. In de namiddag hadden we fortloop maar Samara mocht jammer genoeg niet mee. Dit was de super leuke dag met Samara! Geschreven door Maaike.

Top